Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci Ferrari vyčistili vzduch

Jezdci Ferrari vyčistili vzduch

Vettel měl komentář k Leclerkovu závodění

Sebastian Vettel a Charles Leclerc potřebovali po Velké ceně Bahrajnu vyčistit vzduch. Důvodem byl Leclerkův agresivní manévr. V první zatáčce po restartu závodu Monačan na poslední chvíli pustil svůj vůz na vnitřní stranu vedle Vettela, který mu musel nechat prostor, pokud nechtěl ze závodu vyřadit oba rudé monoposty.

"Ne! Udělal to znovu! Nemůže jezdit, jako kdybych tu nebyl!" bylo slyšet z Vettelovy vysílačky. "Totéž jako v Rakousku. Skutečně. Tentokrát jsem měl do něj prostě nabourat, to by bylo lepší."

Závodníci Ferrari si krátce po závodu promluvili a pro Vettela je tím věc uzavřena, ačkoli Leclerc nesprávnost svého počínání nepřipouští.

"Mluvili jsme o tom. Já k tomu mohu říct pouze tolik, že to opravdu bylo extrémně těsné, ale zase ne stejné jako ve Štýrsku, kde mě nemohl vidět útočit (a oba museli po kolizi odstoupit ze závodu, pozn. red.). Tentokrát mě musel vidět, postaral jsem se o to. Bylo to velmi těsné, ale vrhl jsem se do toho. Můžete argumentovat, že vozy jednoho týmu by si měly nechávat více místa, ale už se stalo," řekl Leclerc.

"Samozřejmě to bylo těsné, ale mluvili jsme o tom a jdeme dál. Nemusíme z toho dělat vědu," dodal Vettel.

Čtyřnásobný mistr světa měl na kolegu pifku i po prvním startu. Z lepší pozice nechal týmovému kolegovi dostatek místa na vnějšku první pravotočivé zatáčky, což mu ten neoplatil v následující levotočivé. Vettel si začal stěžovat, že se ocitl v sendviči, ale pak jeho pozornost zaujal hořící vůz Romaina Grosjeana.

Leclerc jakoby neviděl, že Vettel pořád ještě závodí v červeném voze. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari