Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari v pátek pomohl vyšší výkon motoru

Ferrari v pátek pomohl vyšší výkon motoru

Australské problémy jsou minulostí

Sedm desetin sekundy odpoledne, šest večer. O tolik byl včera Mercedes pomalejší od Ferrari, pokud věříme pouze časomíře. Trénink však není o nejlepších dosažených časech, ale o přípravě na kvalifikaci a závod a každý může trénovat po svém. Mattia Binotto brzdí nadšení z "dominantních časů" vysvětlením, že podle GPS měl Mercedes prostě více přiškrcené motory než Ferrari, které se možná po Austrálii potřebovalo ujistit o celkové rychlosti a dobrém vyvážení svého vozu.

"Rozdíly v dosažených časech nejsou zas tak velké a v kvalifikaci to bude mnohem těsnější. Ostatní budou silnější," nepochybuje šéf Scuderie Ferrari. "Podle mě je vcelku zřejmé, co se tady událo. Můžete si zkontrolovat data z GPS a bude vám jasné, při porovnání rychlosti na rovinkách, že jsme dnes nastavili jiný motorový režim než ostatní. Proto zítra očekávám těsný výsledek.

Dnešní výsledky jsou zavádějící. Kvalifikace bude vypadat jinak. Očekávám, že naši hlavní konkurenti budou velmi silní. Je ale pravda, že podle pátku můžeme říci, že nejsme ve stejné situaci jako v Austrálii. Ve srovnání s ní jsme na tom lépe. Na voze ještě zapracujeme na základě zpětné vazby (od jezdců) a dat (z telemetrie)."

Zklamání z Melbourne by mělo zůstat jednorázovým zakopnutím.

"Jsme na tom lépe a tohle je velmi odlišná trať. Řekněme, že netrpíme problémy, které jsme měli v Austrálii, protože jsme na odlišném okruhu a protože jsme udělali nějaké změny. Takto jsme si představovali start do víkendu," tvrdí Binotto.