Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel neví, zda zůstane ve F1

Vettel neví, zda zůstane ve F1

Jde o priority, ne o peníze

Sebastian Vettel řekl, že neví, zda chce ve F1 pokračovat i po roce 2020. Za Scuderii Ferrari závodit nebude a vůbec prý není jisté, že jej ještě uvidíme v barvách jiného týmu. Peníze prý o jeho odchodu z Ferrari nerozhodly, ale neřekl, co přesně se mu během nucené přestávky doma honí hlavou.

"Můj vztah se Scuderii Ferrari skončí na konci roku 2020," potvrdil Vettel tiskovou zprávu Ferrari. "Abyste v tomto sportu mohli dosahovat nejlepších výsledků, musejí všichni zúčastnění pracovat v perfektní harmonii. Tým a já jsme si uvědomili, že už nemáme společnou touhu zůstat spolu a pokračovat i za horizont aktuální sezony.

Peníze v tom nehrají žádnou roli. Tak já při důležitých rozhodnutích nepřemýšlím, a ani nikdy nebudu. Události posledních měsíců mnohé z nás donutily zamyslet se, co je v našich životech opravdu důležité. Nová situace vyžaduje jiný přístup. Teď si vezmu čas k přemýšlení. Budu uvažovat o tom, co pro mě bude v budoucnu důležité.

Scuderia Ferrari má ve F1 výjimečné postavení a já doufám, že se dočká zasloužených úspěchů. Chci poděkovat celé rodině Ferrari a v neposlední řadě všem tifosi na celém světě za jejich podporu během všech těch let. Aktuálně je mým cílem dokončení dlouhého stintu s Ferrari. Věřím, že spolu ještě zažijeme krásné chvíle a přidáme si je k těm, které jsme již zažili."

prostřednictvím sociálních sítí se s týmovým kolegou předčasně rozloučil Charles Leclerc. Přestože jejich souboje na trati ne vždy dopadly nejlépe, prý se ještě od nikoho nenaučil tolik, jako od čtyřnásobného mistra světa.

Přestala formule 1 Vettela bavit, nebo je pouze zklamán vlažným zájmem Scuderie o pokračování společného snažení? Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ