Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel možná ani nenastoupí do sezony

Vettel možná ani nenastoupí do sezony

Nehodlá být jezdcem číslo 2

Oznámení rozchodu Sebastiana Vettela se Scuderii Ferrari a následné "škatulata hejbejte se" jsou rozhodně primárním tématem posledních dní. Samozřejmě, obě strany tvrdí, že je to velmi přirozený, přátelský a v klidu naplánovaný rozchod. A každý může klidně věřit této verzi. Pojďme se ale podívat na její protipól.

Z Vettelova oznámení stojí za pozornost následující pasáž: " Tým a já jsme si uvědomili, že už nemáme společnou touhu zůstat spolu a pokračovat i za horizont aktuální sezony." Několik zahraničních médií pracuje s teorii, že Vettel má už dost politických her uvnitř týmu, obzvláště po odchodu starého dobrého Kimiho Räikkönena a Maurizia Arrivabeneho a příchodu Mattii Binotta a Charlese Leclerka, coby budoucího šampiona odchovaného stájí Ferrari.

"Němec je přesvědčen, že interní politika Italů je teď silně proti němu. Monačan je považován za budoucnost Ferrari a tým mu poskytne neomezenou podporu,“ uvádí Ralf Bach v Auto Bildu.

Někteří dokonce tvrdí, že Vettel je situací příliš otráven na to, aby se po dlouhé přestávce ještě alespoň na půl roku vrátil k závodění za Ferrari. Místo toho může oznámit okamžitý konec kariéry.

"Až začne sezona 2020, jeho místo obsadí Antonio Giovinazzi, a to nezávisle na tom, kdo bude za Ferrari závodit v roce 2021," píše Grand Prix Diary.

Bývalý šéf Scuderie Arrivabene a jeho dva tehdejší jezdci. Foto: Ferrari

Daily Mail přišel s tvrzením, že Ferrari bylo donuceno vydat tiskovou zprávu o Vettelově odchodu, protože jinak by se to fanoušci dozvěděli od něj samotného: "Stal se obětí interního rozhodnutí o změně kurzu, po kterém se celý tým soustředí na budoucnost s 22letým Monačanem Charlesem Leclerkem jako neohrozitelným jezdcem číslo jedna. Vettelovi se už nevěří. Jednání se ani nedostalo tak daleko, aby začali mluvit o penězích. Vettel to pak prozradil německým médiím. Učinil tak v pondělí večer, což Ferrari donutilo vydat oficiální zprávu v úterý ráno."

Zdroj: FORMULE.CZ