Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sauber se obává horkého asfaltu

Sauber se obává horkého asfaltu

Bahrajnský večer může být velmi zajímavý.

Zdá se, že týmy se začínají dělit na ty, kterým vyhovují teplejší podmínky, v nichž nemají problém se zahříváním pneumatik, a týmy preferující chladnější počasí pomáhající řešit problémy s přehříváním. Felipe Nasr novinářům prozradil, že Sauberu dělají vysoké teploty velké problémy a v Bahrajnu by se tedy jeho rychlost mohla zlepšovat spolu s chladnoucím asfaltem.

"Teplejší podmínky nám uškodily i v úvodní fázi VC Číny," řekl mladý Brazilec. "Na rozpálené trati náš vůz evidentně trpí víc než většina našich soupeřů. Míváme problém s trakcí a nestabilitou vozu, což se projevilo také v Šanghaji. Na začátku závodu nám zadní pneumatiky nadělaly mnohem více problémů než v pozdější fázi. Během posledních kol jsme již byli velmi rychlí, za což vděčíme chladnějším podmínkám a lepší ovladatelnosti vozu."

Švýcarskému týmu se úvod sezóny mimořádně vydařil, a to ještě čeká na velké zlepšení, které mělo přijít po nasazení efektivnějšího předního křídla.

"Nemáme tak dobrou trakci jako Toro Rosso a Lotus a máme pár nezodpovězených otázek kolem předního křídla. Nasadili jsme novou verzi, ale nebyla o nic lepší než ta stará. Zítra vyzkoušíme obě křídla na obou vozech a uvidíme, co bude dál. Tým na to nové křídlo dost spoléhal, očekával zlepšení o několik desetin, ale efekt se nedostavil. Mohou nám pomoci malé změny zaměřené na stabilitu, brzdění a trakci, ale je jasné, že o body se nám tady bude bojovat těžko."

Vyšší teploty vyhovují například vozům Ferrari a prý i McLarenu, v chladnějších naopak dominuje Mercedes.