Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauber přistoupil k agresivnímu vývoji

Sauber přistoupil k agresivnímu vývoji

Nový technický ředitel hledá cestu vpřed.

Nový vůz Sauberu by měl být viditelně odlišný od posledních dvou vozů navržených v Hinwilu. Švýcarský tým se po odchodu BMW zařadil mezi nejchudší týmy F1, ale až do konce éry motorů V8 úspěšně bojoval uprostřed pole. Sezóna 2014 však pro něj byla katastrofou a letošní osmé místo před trápícím se McLarenem a Manorem také není očekávaným úspěchem.

Tým získal pouze polovinu bodů, kterými se mohou chlubit Toro Rosso a Lotus a příští rok chce proto do boje poslat zcela nový vůz. Strůjcem revoluce je nový technický ředitel Mark Smith, bývalý technický ředitel Red Bullu i Caterhamu, který se k týmu připojil v létě.

"Letošní a loňský vůz vypadaly na papíře téměř stejně, ale koncept pro příští sezonu je o poznání agresivnější," prozradil Felipe Nasr. "Víme o oblastech vyžadujících zlepšení a víme, že musíme vyzkoušet nové věci.

(Mark Smith) chtěl jít touhle cestou. My jezdci jsme dali zpětnou vazbu, řekli týmu, v čem se vůz potřebuje zlepšit a on určil směr vývoje. Několik týmů přichází s novými koncepty, a pokud bychom my pouze pokračovali ve vývoji současného, mohli bychom dělat jen malé krůčky. Proto jsme se raději rozhodli pro tuto cestu."

Pokud by se Sauberu nepodařilo postavit výrazně rychlejší vůz, snadno by se mohl opět ocitnout na chvostu pole. Od McLarenu a pohonných jednotek Honda se očekává velké zlepšení a nový tým Haas bude mít stejné pohonné jednotky jako Sauber a k nim i plnou technickou podporu Ferrari. Manor se také může výrazně zlepšit, prochází od rok starých pohonných jednotek Ferrari k nejnovější verzi PJ Mercedesu.