Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nasr: Sauber musí přidat

Nasr: Sauber musí přidat

Tímto tempem se na body nevrátí.

Felipe Nasr otevřeně přiznal, že Sauber bude muset zvýšit tempo vývoje a po zimě se objevit s výrazně rychlejším vozem, jinak nemá šanci pravidelně bodovat.

Švýcarský tým se letos vzpamatovává z katastrofální sezóny 2014, v níž si nepřipsal ani jeden bod a skončil na desátém místě Poháru konstruktérů. Sezóna 2015 začala mnohem lépe, ale Sauberu rychle došel dech a za týmy středu pole opět rychlostně zaostává. Stačí to k tomu, aby za sebou udržel trápící se McLaren a v poslední chvíli zachráněný Manor, ale Nasr od něj bude příští rok chtít mnohem více.

"Už dávno jsme přesunuli většinu pornosti na vůz sezóny 2016. Je zřejmé, že s novým vozem potřebujeme postoupit o několik velkých kroků vpřed," řekl brazilský jezdec. "Hlavním úkolem je dát vozu více přítlaku. To je základ. Víme, že vůz je v této oblasti slabší a známe i jeho silné stránky. Myslím, že Marcus (Ericsson) to vidí stejně a týmu říká totéž."

Nasr sám si po výborném pátém místě v prvním závodě sezony a osmém místě v Číně stanovil cíl udržet se v první desítce šampionátu jezdců. To se mu nepodařilo a momentálně jej v tabulce nalezneme až na třináctém místě, se svými vlastními výkony je však spokojen.

"Celkově je to velmi pozitivní sezóna s pár skvělými momenty. Měli jsme dobré i špatné výsledky, to je normální, ale celkově je to pozitivní sezóna. Když jsem dostal příležitost získat body a ukázat svůj potenciál, většinou jsem ji využil. Uprostřed sezóny jsme měli i pár problémů, ale to se stává. Všichni mívají slabší chvíle, ale důležitý je celkový výsledek. Získal jsem body, měl jsem pár dobrých soubojů s rychlejšími vozy a to je to, z čeho mají fanoušci radost.