Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Finanční situace neovlivňuje závodní tým, tvrdí Nasr

Finanční situace neovlivňuje závodní tým, tvrdí Nasr

Sauber má stále velmi hluboko do kapes.

Felipe Nasr nepřímo přiznal, že Sauber je nadále v nezáviděníhodné finanční situaci. Řekl, že špatná finanční situace neovlivňuje tým cestující po světě. Na základně týmu ve švýcarském Hinwilu to ale asi bude horší. Nezdá se, že by nový vůz Sauberu měl rychlost na boj o bodovaná místa a na závody ve vývoji nyní tým pomýšlet nemůže.

"Já jsem tady od toho, abych jezdil. Na okolnostech nezáleží. Vím, že každý dělá všechno proto, aby týmu pomohl dostat se do nejlepší možné pozice. S některými věcmi my nic nenaděláme," řekl brazilský závodník, jehož dlouholetý sponzor, Banco do Brazil, je zároveň nejlépe viditelným sponzorem na jeho voze.

"Jsem tu kvůli závodění a miluji svou práci. Na trati do toho vždycky dávám všechno. Samozřejmě, tým trápí otázka, co bude dál. Ale jak jsem řekl, během závodního víkendu ze sebe každý dává maximum."

Situaci komplikuje šasi, které Nasr dostal v Austrálii a jezdec s ním není spokojený, neovládá se tak dobře, jak vůz používaný během testů, který ale zůstal Marcusu Ericssonovi. Nasr i proto promeškal příležitosti, které nabídl začátek sezóny a nejistota a odstoupení jezdců v nejrychlejších vozech.

"První závody jsou podle mě vždy skvělou příležitostí, ale v mé situaci jsem toho moc udělat nemohl. V Bahrajnu jsem měl pár dobrých prvních kol a myslím, že jsem tehdy jezdil na 10. nebo 9. místě, na bodech. Ale rychlost začala klesat. Pokoušeli jsme se udržet pneumatiky na živu, udělali o jednu zastávku víc, ale ani to nám nepomohlo.