Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel chce Mercedes dostat pod tlak

Vettel chce Mercedes dostat pod tlak

V závodě bude tempo Ferrari ještě lepší.

Sebastian Vettel se včera postaral o velké překvapení, když se mu podařilo rozdělit duo Mercedesu. Skvělé kolo Lewise Hamiltona bylo mimo jeho dosah, ztratil na něj čtyři desetiny sekundy, ale dokázal se dostat před Rosberga a zítra odstartuje z druhého místa. V závodě by přitom Ferrari mělo být mnohem silnější než v kvalifikaci.

"Zdá se, že jsme opět o něco blíže, ale tenhle víkend to vypadá, jakoby všichni byli o trochu blíž (Mercedesu). V závodě snad uděláme další krok a budeme ještě blíž," doufá Vettel. "Na začátku kvalifikace jsem nebyl zcela spokojený, ale postupně se to zlepšovalo. Mimořádně důležité bylo poslední kolo a nám se vydařilo.

Nevím, jestli zítra budeme schopni vyhrát závod. Nezapomínejme, že jsme pouze ve čtvrté velké ceně sezóny a můžeme být velmi rádi, že jsme na téhle úrovni, že jsme takto konkurenceschopní. Musíme postupovat krok za krokem, ale zítra do toho dáme vše, a pokud budeme schopni dostat Mercedes pod tlak, tak to uděláme.

V porovnání s Vettelovým výkonem může vypadat Räikkönenovo čtvrté místo nezajímavě, ale statistiky říkají, že to byla jeho nejlepší kvalifikace od Velké ceny Německa 2013, do které také startoval ze čtvrtého místa, tehdy ještě v barvách Lotusu. Za Rosbergem včera zaostal o desetinu sekundy a ví, že potenciál SF15-T nevyužil naplno.

"Trať poskytla více přilnavosti, než jsem očekával," přiznal Räikkönen. "Teď už se snadno říká, že jsem mohl být v některým místech odvážnější, ale nejsem si tím úplně jistý. Vůz byl v pořádku a moje kolo také nebylo špatné. V jedné zatáčce jsem byl možná příliš široký, ale jistě jsem tam neztratil mnoho času. Myslím, že jsem v některých místech mohl být agresivnější a více zatlačit."

Bude mít zítra dostatek rychlosti na boj s mercedesy?

"Uvidíme. Do velké míry to závisí na tom, co se stane během prvních kol, ale máme docela dobrou startovní pozici, tak snad budeme mít i dobrý start a na tom budeme moci stavět."