Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel nenašel správný rytmus

Vettel nenašel správný rytmus

Celkově to ale byl pozitivní víkend.

Po třech výborných závodech se Sebastianu Vettelovi v Bahrajnu "nepodařilo najít správný rytmus", třikrát se nechal předjet Nicem Rosbergem a při posledním souboji si poškodil přední přítlačné křídlo.

"Nebyl to zrovna perfektní závod," přiznal německý pilot. "Nedokázal jsem najít správný rytmus a v rozhodujících momentech ztrácel pozice. Uškodilo nám to a před koncem závodu jsme museli vyměnit poškozené přední křídlo, což nás stálo hodně času."

Výměna předního křídla nepřipravila Vettela pouze o boj o pódiové umístění, ale poslala ho až za Valtteriho Bottase, kde zůstal až do konce závodu.

"V posledních kolech jsem se snažil zabojovat proti Williamsu a dostat se vpřed, ale vždy se do toho připletly o kolo pomalejší vozy. Celkově to ale byl pozitivní víkend. Samozřejmě, škoda toho předního křídla, mohli jsme mít v kapse čtvrté nebo dokonce třetí místo, ale i to se občas stává."

Čtyřnásobného mistra světa z rytmu nejspíš vyhodila zadní část jeho SF15-T, na kterou se nemohl spolehnout na výjezdech ze zatáček.

"Dnes jsem se celkem trápil se zádí vozu. Ve výjezdech ze zatáček potřebujete stabilní zadní část a bez ní jsem byl snadnou kořistí pro Nica, který měl ve srovnání se mnou mnohem lepší výjezdy. Pak přišel souboj s Valtterim a opět to nebylo velmi dobré. Když jsem (na následující rovince) mohl otevřít DRS, bylo už pozdě. Skvěle bránil a nedělal chyby a já jsem se k němu nemohl dostat dostatečně blízko."