Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren už chce body

McLaren už chce body

Testovací část sezony skončila, v Barceloně začne boj.

Tým z Wokingu úspěšně přežil začátek sezóny, ze čtyř závodů si však neodnesl ani jediný bod. McLaren i Honda doháněly zameškané testovací kilometry a byly nadšení každým dojezdem do cíle, už v nejbližší velké ceně by se však chtěly vrátit alespoň na bodované pozice. Vůz i pohonná jednotka dostanou několik vylepšení a trať odměňující efektivní aerodynamiku může odhalit kvality vozu MP4-30.

"Po jedenáctém místě (Fernanda Alonsa ve Velké ceně Bahrajnu) a zvýšení výkonu motoru přislíbeném Hondou bychom se už měli být schopni vyhnout předjetí o kolo a dojet si pro první body," řekl Eric Boullier Autosportu. "Naše kvalifikační rychlost je stále daleko za ostatními, takže naším cílem by měla zůstat druhá část kvalifikace a po 11. místě z Bahrajnu bychom už rádi získali body."

V Barceloně zřejmě uvidíme několik nových dílů na vozech většiny týmů. McLaren pracuje na nové zádi a lepší integraci pohonné jednotky.

"V Barceloně bude mít náš vůz novou téměř celou zadní část, ale nové díly zvyšující rychlost vozu přinášíme před každým závodem. Motor snad také dostane pár novinek, díky čemuž budeme moci odemknout další výkon."

McLaren a Manor jsou jediné týmy, kterým se v prvních čtyřech závodech ani jednou nepoštěstilo dojet na bodované pozici. McLaren však může být poměrně klidný, Toro Rosso, Lotus i Force India nasbíraly pouze 11 až 12 bodů, protože silná trojice složená z Mercedesu, Ferrari a Williamsu beztak nechává ostatním pouze drobky. Po vylepšení vozu je tedy může McLaren snadno přeskočit.