Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Boullier před nasazením B-verze mírní očekávání

Boullier před nasazením B-verze mírní očekávání

Briatore mluví o Alonsově nespokojenosti a odchodu

Kde se vzala, tu se vzala, existuje B-verze vozu McLaren MCL33 a tým ji nasadí v Barceloně. Připomeňme si, že nás o ní informoval závodní ředitel Éric Boullier, a to těmito slovy:

"Vůz pro rok 2018 se objeví v Barceloně. Hodně si od toho slibujeme. Současný vůz je postaven podle plánu, splňuje stanovené cíle, ale nepodařilo se nám splnit časový harmonogram. Proto vůz, který uvidíte v Barceloně, jsme měli mít už v Austrálii. Proto momentálně v podstatě jezdíme s evolucí loňského vozu, ne s novým monopostem. A nový vůz doufám naplní všechna očekávání."

Jenže když už je konečně na řadě Velká cena Španělska, Boullier mluví jinak:

"Od Barcelony změníme směr, ale nemůžete očekávat, že všechny přeskočíme jedním velkým skokem. Tipuji, že asi tak 95 procent padoku bude mít v Barceloně nové aerodynamické prvky, takže rozestupy zůstanou stejné nebo budeme zaostávat o trochu více, nebo snad o trochu méně," citují Francouze noviny El Confidencial. "Pracujeme na vlastních věcech a především doufáme, že naplní očekávání, až v druhé řadě myslíme na to, že ostatním se to možná nepovede."

To už nezní tak nadějně jako to, co Boullier řekl v Číně. Pokud se výsledky nezlepší, McLaren by mohl přijít o svou hlavní hvězdu Fernanda Alonsa, který si od této sezony sliboval, že se konečně opět podívá na stupně vítězů, a ne pouze jednou. Že McLaren Alonsa zklamal, otevřeně řekl Flavio Briatore, jenž je součástí Alonsova managementu od jeho prvního roku v F1. Velké ceny již navštěvuje zřídka, ale v Ázerbájdžánu nechyběl.

"Strašné," řekl Briatore v sobotu o kvalifikačním výsledku svého svěřence. "Zůstane v McLarenu? To netuším. S motorem Renault, velmi dobrým motorem, se tým musí zlepšit. Loni byla problémem Honda, ale nevím, co si myslet teď. Problém je prostě v tom, že vůz je pomalý."