Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren přiveze do Bahrajnu první vylepšení

McLaren přiveze do Bahrajnu první vylepšení

Boullier: Jsme skoro tak rychlí jako Red Bull

McLaren hodlá nasadit ve VC Bahrajnu první upgrade monopostu MCL33. Není to žádné velké překvapení. Počítalo se s tím už v Austrálii, jenže se to nestihlo kvůli potížím během testů.

V Barceloně jsme nebyli stoprocentně připraveni,“ přiznává šéf týmu Éric Boullier. „Ale potěšilo mě, jak dobře jsme problémy zvládli.

Předvedený výkon v Melbourne stáji značně zvedl sebevědomí. Teď už jí nestačí být jedničkou ve středu pole, ale troufá si i na Red Bull! „Má ještě velký náskok, vždyť patří s Mercedesem a Ferrari do exkluzivní společnosti. Ale už v nejbližších závodech se mu začneme přibližovat,“ doufá Fernando Alonso.

Boullier je konkrétnější. Domnívá se, že s „rudými býky“ by se mohla jeho ekipa utkat jako rovná s rovným v květnu na úvodních evropských velkých cenách. „Naše rychlost je už hodně blízká jejich. Také máme silnější neděli než sobotu. A víme, že jsme zdaleka nevyužili veškerý potenciál, který ve voze je,“ tvrdí.

Proslýchá se, že nové komponenty by měly srazit časy na jedno kolo o několik desetin sekundy. Navíc si prý technici libují, že data získaná v aerodynamickém tunelu a CFD simulací odpovídají těm z reálu. Přesto Boullier odmítá spekulovat o tom, kdy McLaren zase po dlouhé době zvítězí: „To bych vám také mohl klidně slíbit, že letos vyhraju v loterii. Nemám ponětí. Pokud to nevíte, nejsme ve F1 sami, soupeři také vyvíjejí svoje auta.“