Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bob Fernley povede McLaren do Indy

Bob Fernley povede McLaren do Indy

Postaví základy americké odnože tohoto týmu

Bob Fernley je zpět, ale ne ve F1. Dlouholetý zástupce šéfa týmu Force India přišel o práci, když tým převzal Lawrence Stroll, ale odpočíval jen pár měsíců. Nyní přijal místo v čele projektu, který má dostat vůz McLarenu na start závodu Indianapolis 500.

Tak to vypadá, že McLaren nakonec nepůjde snazší cestou s využitím jednoho z vozů zkušených amerických týmů. Manažer se 40 lety zkušeností v motorsportu, včetně času stráveného ve Spojených státech a také přímo v Indy, by měl totiž zároveň připravit půdu pro budoucí úspěchy McLarenu v IndyCar.

Je to překvapující zpráva, protože šéfové McLarenu se poslední pololetí dušovali, že to jediné důležité pro tento tým je návrat mezi špičku F1 a vše ostatní musí počkat. Nakonec se to tedy asi vyřeší tak, že lidé z týmu F1 se soustředí na ni a Fernley povede oddělenou americkou stáj, za kterou bude příští rok závodit Fernando Alonso. Stále je ale možné, že si Angličané pomohou koupením některé z trpasličích stájí, které se v Indianapolisu objevují, aniž by  pak absolvovaly kompletní sezonu v IndyCar.

Zak Brown, generální ředitel týmu McLaren: "Bobovy zkušenosti a vůdčí povaha budou základem našeho projektu. Dokáže dát dohromady velmi dobrý tým tak, aby vytěžil maximum z omezených zdrojů. Indy 500 je těžký závod a Bobova role bude klíčová, takže jsem nadšený, že ho máme na palubě.

Bob Fernley: "Návrat do Staré cihelny bude pro mě velmi výjimečným zážitkem. Jsem hrdý, že mohu vést projekt a tým McLarenu. Indy 500 je ohromná výzva a čekají nás silní soupeři, které budeme muset porazit, pokud máme být úspěšní. V květnu budeme muset být výborně připraveni a práce na tom začíná okamžitě."