Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Boullier dostal u McLarenu padáka

Boullier dostal u McLarenu padáka

Řízení stáje dočasně převezme Roberts

Éric Boullier již není šéfem týmu F1 McLaren. Z funkce odešel sám, bez uvedení konkrétního důvodu. O jeho dalších plánech není nic známo.

Jsem velmi hrdý na to, čeho jsme v předchozích čtyřech letech dosáhli. Nicméně jsem poznal, že nastal čas, abych odešel,“ napsal Boullier v oficiálním prohlášení.

Jde o logický důsledek hluboké krize, do níž tradiční stáj zabředla. Špičkový management se kvůli tomu v posledních měsících ocital pod stále intenzivnější palbou kritiky.

Prezident McLarenu Zak Brown současně zveřejnil novou řídící strukturu organizace. Na Boullierovo místo dočasně nastoupí Simon Roberts, který bude mít současně na starost výrobu, konstrukci a logistiku. Andrea Stella bude zodpovědný za vývoj a aktivity při závodech. Bývalá hvězda IndyCar Gil de Ferran se stává sportovním ředitelem.

Výsledky vozu MCL33 v roce 2018 neodpovídají očekáváním našim a zejména našich fanoušků. To ale není vina stovek tvrdě dřoucích zaměstnanců McLarenu,“ prohlásil Brown. Příčina podle něj spočívá ve špatné struktuře a celkovém systému práce. „Proto se jejich změna stala nezbytně nutnou,“ dodal.