Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Skutečný boj je pouze s týmovým kolegou

Hamilton: Skutečný boj je pouze s týmovým kolegou

Ostatní závisí od vozu, profilu okruhu a množství dalších věcí.

Lewis Hamilton letos nemusí čelit pouze Nicu Rosbergovi, ale i čtyřnásobnému mistru světa Sebastianu Vettelovi a Kimimu Räikkönenovi. V Barceloně i v Monaku bychom mohli vidět další napínavé boje mezi jezdci Mercedesu a Ferrari, na které se však Hamilton netěší až tak, jako na další souboj s týmovým kolegou. To je totiž pro něj jediný spravedlivý boj, jelikož závodí s někým ve stejném voze.

"Jsem rád za možnost závodit s ním, stejně jako s ostatními jezdci,“ odpověděl Hamilton na otázku, zda se už těší na další těsný souboj s Vettelem. "Ale myslím, že skutečný souboj na trati můžete mít pouze s člověkem ve stejném voze. My bychom mohli mít více výkonu a oni by mohli být lepší při brzdění, my můžeme být lepší na jednom okruhu a oni zase na jiném.

Například si pamatuji na časy, kdy jsem u McLarenu soupeřil s Ferrari (sezóny 2007 a 2008). Oni byli trochu lepší v šetření pneumatik především se uměli dobře postarat o ty zadní, takže mívali problémy s nedotáčivostí, zatímco náš vůz byl přetáčivý. Jim se dařilo na středně rychlých a rychlých okruzích a nám na středně rychlých a pomalých.

Rovnováha se může měnit i během sezóny, ale pokud bojujete proti týmovému kolegovi, vždy je to reálný boj, protože oba používáte stejný materiál."