Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Claire Williams: Otec nikdy neodejde na odpočinek

Claire Williams: Otec nikdy neodejde na odpočinek

"Jednou ho najdeme tváří dolů na jeho pracovním stole."

Claire Williams má 38 let a o tým F1 se stará z pozice zástupkyně šéfa týmu, svého otce Franka Williamse. Nepochybně je tedy hlavní kandidátkou na přebrání postu šéfa týmu, ona sama s tím však v nejbližších letech vůbec nepočítá. Její otec se o svůj tým stará už 38 let a ani jako 73letý nemyslí na zasloužený odpočinek. Pravděpodobnější je, že ho z továrny odnesou nohama napřed.

"Frank je šéf týmu, vždy jím byl a bude jím, až dokud ho jednou nenajdeme tváří dolů na jeho pracovním stole," řekla Claire Williams.

Frank Williams musel strávit konec minulé sezony v nemocnici, ale nyní je už zpátky v továrně v Grove a opět ho prý uvidíme i během některých velkých cen.

"Frank je tu pro tým 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. V kanceláři tráví více času než kdokoliv z nás. Miluje to. Je tu, vždy bude a nemá v plánu odejít. Bez něj by to tady už nikdy nebylo stejné."

Claire Williams zastupuje svého otce i při setkáních Strategické skupiny, kde se možná pokusí prosadit posunutí startu závodu na pozdější hodinu.

"Společnost se mění a lidé chtějí trávit čas se svými rodinami, ale závod uprostřed dne jim naruší program celé neděle. Pokud bychom starty posunuli na odpolední hodiny, mohli by strávit většinu dne s rodinami a pak se vrátit domů a o čtvrté nebo páté odpoledne začít sledovat velkou cenu."