Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton není spokojen s nastavením

Hamilton není spokojen s nastavením

Rosberg bude zítra trénovat kvalifikační kola.

Lewis Hamilton byl nejrychlejším mužem dnešního druhého tréninku, ale nejrychlejší čas zůstal Nicu Rosbergovi. Je to nezvyklé, jelikož v druhém tréninku už byla trať lépe pogumovaná a jezdci zkoušeli i měkčí směs pneumatik. Rozdíl mohly způsobit plnější nádrže, ale zřejmě mu pomohl i proměnlivý vítr, který pilotům ztížil hledání vhodného nastavení.

"V této chvíli ne. Nevím proč, prostě jsem měl pocit, že během kola vůz není konzistentní," odpověděl Hamilton na otázku, zda je po pátku spokojen s nastavením svého vozu.

"Vítr se neustále měnil, takže jsme mu jednou čelili a jindy ne. Občas byl vůz nedotáčivý, jindy přetáčivý. Občas to bylo dobré až perfektní a v dalším kole se to změnilo. Proto se nám těžko hledalo správné nastavení."

Hamilton má letos v kvalifikacích stoprocentní úspěšnost. Nico Rosberg se loni stal prvním týmovým kolegou, který ho dokázal v kvalifikaci předčit, ale letos zatím na úřadujícího šampiona nestačí. Také dnes byl povzbuzen především konzistencí v dlouhých stintech.

"Potřebujeme doladit jenom pár malých věcí," řekl dnes sebevědomě Rosberg. "Zkoušeli jsme nové nastavení podřazování a nakonec jsem musel po potáhnutí podřazovací páčky chvíli čekat, než došlo k podřazení."

Za jeho odpolední odstup od Hamiltona prý může chyba po opuštění boxové uličky.

"Vždycky děláme kompromisy mezi dlouhými a krátkými jízdami, a to jak z hlediska hledání správného nastavení, tak i dalších věcí. A v těchto podmínkách to platí dvojnásob.

Bylo velmi teplo, což při delších jízdách velmi zatížilo pneumatiky. Zítra ale určitě musím zapracovat na rychlosti v jednom kole. Hlavní problém byl v tom, že jsem po opuštění boxové uličky na pneumatiky příliš zatlačil a prostě je přehřál."