Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton prostě nebyl dost rychlý

Hamilton prostě nebyl dost rychlý

Rosberg si vzal poučení z Bahrajnu.

Lewisovi Hamiltonovi se dnes nepodařilo prodloužit sérii kvalifikačních vítězství, která se táhla již od Velké ceny Austrálie. Nico Rosberg ho porazil o dva a půl desetiny sekundy. Důvod je prý jednoduchý - chyběla mu rychlost.

"Dnes mi chyběla rychlost. Nico byl skvělý a myslím, že vůz není vyvážený celkem podle mých představ," řekl po kvalifikaci Hamilton. "Ale udělal jsem co se dalo a zítra bude o co hrát."

Okruh v Barceloně je poskládán především ze středně rychlých a rychlých zatáček a nenabízí mnoho příležitostí k předjíždění. Hamilton se proto pokusí zaútočit hned po startu, nebo bude zřejmě muset čekat na první zastávku v boxech.

"Start je vždy velkou příležitostí a další se nabízejí během výměn pneumatik. Zde se předjíždí opravdu velmi, velmi těžko."

Jeho týmový kolega se nyní netěší pouze z pole position, ale i ze shození obrovského tlaku způsobeného sérií neúspěchů.

"Cítím se skvěle! Jsem šťastný a je to dobré také pro sport," řekl německý jezdec. "Už jsem to potřeboval, a teď jsem o krok blíž k zítřejšímu vítězství. Ještě jsem nevyhrál, ale byl to dobrý den."

Rosberg se poučil z bahrajnské kvalifikace, v níž se pokoušel z Q2 postoupit co nejšetrnějším kolem, aby tak co nejvíc pošetřil pneumatiky. Později si uvědomil, že to není dobrá taktika, protože ho to vyhodilo z rytmu.

"Pořád jsem myslel na Bahrajn, nechtěl jsem zopakovat stejnou chybu. Už v Q2 jsem se dostal do správného rytmu a zafungovalo to fantasticky."