Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Nikdo mi nebude říkat, že to mám vzdát

Hamilton: Nikdo mi nebude říkat, že to mám vzdát

Úřadující mistr opět ignoroval přání týmu.

Lewis Hamilton vyjádřil po závodě nespokojenost se zprávou, kterou mu po poslední zastávce v boxech podal jeho závodní inženýr.

Hamiltonův závod byl ovlivněn pomalým startem i zdržením během první zastávky, takže přešel na třízastávkovou strategii a na druhé místo se dostal "přes boxy". Po poslední zastávce v boxech chtěl ještě dohnat svého týmového kolegu Nica Rosberga. V sluchátkách se mu ale ozval hlas Petera Bonningtona, který mu oznámil, že během pár kol není možné stáhnout 18 sekundový náskok týmového kolegy, jehož pneumatiky byly také ještě v dobrém stavu. Hamiltona tím značně znechutil a ten radu šetřit vůz beztak ignoroval.

"Pro jezdce není příjemné dostat takový oznam," řekl Hamilton po závodě. "Jsem tu kvůli závodění, ne abych dojížděl druhý, takže jsem to vlastně ignoroval. Dostal jsem vůz až na hranu jeho možností a když jsem si uvědomil, že mi zbývá 7 kol a stále ztrácím 13 sekund a jsem pouze o 0.7 sekundy pomalejší, tak jsem přešel na rozumnější tempo a dovezl vůz do cíle. Ale přesto nechci dostávat takový typ zpráv a ujistím se, aby mi to už neříkali."

Na otázku, zda chápe obavy Mercedesu o výdrž motoru, odpověděl: "Myslím, že motoru se nic nestalo. Samozřejmě, protože jsem zatlačil, musel zatlačit i on (Rosberg) a tím riskovaly oba vozy."

Hamilton tedy poprvé v sezoně prohrál souboj s týmovým kolegou, ale už v Monaku se chystá vrátit doprostřed stupňů vítězů.

"Vím, že to můžu napravit v dalším závodě a přesně to mám také v plánu. Už pěkně dlouho se mi ten závod nepodařilo vyhrát (od roku 2008) a toto bude můj třetí pokus s tímto skvělým týmem a skvělým vozem. Do třetice všeho dobrého.