Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda stále věří v pódia uprostřed sezóny

Honda stále věří v pódia uprostřed sezóny

Araj pod obrovským tlakem, automobilka čeká vítězství.

McLaren je momentálně kromě Manoru jediným týmem, kterému se ještě do hodnocení mistrovství světa nepodařilo získat ani jeden bod. Patří mu tak devátá příčka, avšak sportovní ředitel Hondy se domnívá, že již v polovině sezóny můžeme uvidět některého z jezdců McLarenu na stupních vítězů. Jak McLaren, tak i Honda dělají obrovské pokroky a brzy předčí většinu ostatních týmů.

"Pravdou je, že předsezónní testy nebyly podle našich představ. Měli jsme spoustu neočekávaných problémů a nemohli jsme jezdit," řekl Josuhisa Araj. "Stálo nás to hodně času. Času, který jsme nemohli strávit testováním, protože jsme čekali na potvrzení příčin našich problémů. Nabrali jsme časový skluz, ale doháníme ho. Krok za krokem a velmi rychle. Výkon i charakteristiky motoru se od začátku sezóny značně změnily. Je to téměř nová pohonná jednotka.

Jsme přesvědčeni, že jsme (ve Španělsku) mohli bodovat, ale naneštěstí se objevil problém s Fernandovým vozem a odcházeli jsme se špatným výsledkem. Možná v Monaku nebo v Kanadě budeme mít ještě lepší šanci získat body a věřím, že uprostřed sezony se dostaneme na pódium."

Dohnat ztrátu přes dvě sekundy na kolo na Ferrari či Williams během pár měsíců nebude jednoduchý úkol, Araj však čelí velkému tlaku a ještě větším očekáváním. Honda se chce vrátit k výsledkům z konce 80. let, kdy společně s McLarenem dominovaly a vyhrály mnoho závodů.

"V Austrálii to nebyl zrovna dobrý výsledek, ale závod od závodu se zlepšujeme a Honda je velmi šťastná. Jako McLaren-Honda máme obrovskou skvělou historii a všichni na to myslí, takže jsem pod velmi velkým tlakem."