Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villadelprat: McLaren udělal chybu

Villadelprat: McLaren udělal chybu

Ovoce jeho úsilí posbírá Red Bull

McLaren - Renault má po první polovině předsezonních testů odjetých podstatně méně kilometrů než Toro Rosso Honda. Vůz STR13 s motorem Honda má dokonce momentálně na kontě více testovacích kilometrů než kterýkoli jiný tým. Kdo by si to byl pomyslel? Kupříkladu španělský inženýr Joan Villadelprat prý ano. Není vůbec překvapený a tvrdí, že tým z Wokingu udělal velkou chybu, když se rozešel s Hondou a stal se obyčejným zákazníkem Renaultu.

"Minulý rok jsem s tím nesouhlasil a stále jsem proti. Byla to (od nového vedení McLarenu) unáhlená reakce a nyní mohou přijít o všechny výhody. Jako zákazník budete vždy omezován, hlavně jako klient Renaultu. Jsem přesvědčen, že kvůli francouzské hrdosti jim půjde o to, aby ho (McLaren) porazili," cituje deník Marca inženýra, jenž pracoval pro týmy McLaren, Ferrari, Benetton i Prost.

"Nový vůz McLarenu je aerodynamicky velmi vyspělý, ale během roku ho Renault předstihne. Lidé z Paříže přece neinvestují všechny ty miliony, aniž by měli vlastní ambice."

Zato spojení malé přizpůsobivé stáje s Hondou by mohlo přinést nečekané výsledky a Red Bull nejspíš brzy oznámí, že k Hondě přesouvá i svůj A-tým.

"Nevylučuji, že (Toro Rosso) bude na jedné úrovni s Renaultem a McLarenem. Vím, že si s Hondou dokonale sedli a oni i Red Bull velmi touží, aby z toho byl úspěšný projekt. Nepochybuji, že Red Bull se přidá v roce 2019 a bude jim pomáhat s vývojem. Honda má enormní potenciál, potřebuje pouze pomocnou ruku."