Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Kimi si užívá přátelský souboj s týmovým kolegou

Kimi si užívá přátelský souboj s týmovým kolegou

Ve Ferrari zůstává přátelská atmosféra.

Kimi Räikkönen řekl, že navzdory soupeření a neustálému porovnávání výkonů si užívá "příjemný přátelský souboj" se Sebastianem Vettelem.

Dva kamarádi se letos poprvé setkali v jednom týmu a vybrali si k tomu rovnou nejoblíbenější stáj F1 - Scuderii Ferrari. Fin zatím interní souboj prohrává, hůř skončil ve čtyřech z pěti zatím odjetých velkých cen. Jeho nejlepším výsledkem je druhé místo z Bahrajnu, Vettelovi se však podařilo vyhrát Velkou cenu Malajsie. Fin ale věří v brzký příchod lepších výsledků a zatím si užívá alespoň příjemnou atmosféru uvnitř týmu, který loni prošel velkým zemětřesením a rozloučil se se Štefanem Domenicalim, Nikolasem Tombazisem, Patem Fryem i Fernandem Alonsem a letos je jediným soupeřem Mercedesu.

"Dobře se známe. Je to normální člověk a velmi snadno se s ním spolupracuje," řekl Räikkönen o svém novém týmovém kolegovi.

"Vůbec se nepolitikaří. Pokud něco není v pořádku, můžeme si o tom promluvit a přijít na řešení. Chceme jeden druhého porazit, ale je to takový příjemný přátelský souboj. Myslím, že pro tým je to skvělé. Atmosféra uvnitř týmu je fantastická."

Räikkönen má s Ferrari smlouvu pouze do konce sezóny a opakovaně řekl, že by ji rád prodloužil ještě alespoň o rok. Chápe však, že tým v čele s novým šéfem Mauriziem Arrivabenem čeká na jeho další výsledky.