Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams by chtěl alespoň nějaké body

Williams by chtěl alespoň nějaké body

Monte Carlo FW37 evidentně nesedí.

Williams po nevydařené kvalifikaci doufá, že si ze zítřejšího závodu odnese alespoň nějaké body. Valtteri Bottas vypadl hned v první části kvalifikace a Felipe Massa by měl odstartovat ze 14. místa. Selhání se pokusil vysvětlit Rob Smedley.

"Jednoznačně to pro nás byla velmi těžká kvalifikace a skončili jsme mimo našich obvyklých pozic. Celý týden jsme se snažili najít způsob, jak zlepšit naši rychlost na tomto okruhu a nějaké změny jsme udělali po trénincích, ale nestihli jsme dát všechno včas dohromady. Startovat ze 14. a 17. místa v Monaku není zrovna ideální, protože se zde velmi těžko předjíždí. Ale uvidíme, co se nám podaří vymyslet. Cílem je dostat oba vozy na body," řekl šéf výkonnosti vozů.

Felipe Massa přiznal, že jejich vozu Monako vůbec nesedí.

"Během kvalifikace se mi nestalo nic, co by mohlo způsobit takový propad z našich obvyklých pozic. Monako prostě našemu vozu nesedí. Zítra to nebudeme mít jednoduché, ale na téhle trati se může stát cokoliv," věří Brazilec. „Není to skvělý výsledek a jsme zvyklí kvalifikovat se výše, ale jsem si jist, že nějaké body můžeme získat, takže se soustředíme na to."

Valtteri Bottas to vidí stejně: "Věděli jsme, že tato trať našemu vozu nebude vyhovovat a celý víkend nedokážeme přimět pneumatiky správně pracovat. Na druhé straně, na této trati se toho během závodu může stát hodně, a pokud bychom se vyhnuli problémům a dojeli do cíle, můžeme dosáhnout na body."

Díky diskvalifikaci Carlose Sainze a penalizaci udělené Romainu Grosjeanovi se Bottas posouvá o jedno a Massa o dvě místa vpřed.