Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda opět honí koňské síly

Honda opět honí koňské síly

Cílem nadále zůstávají stupně vítězů.

McLaren si v Monaku díky Jensonu Buttonovi ukořistil první body sezony a prý k tomu přispěla také Honda, která se před Monakem zaměřila na zlepšení ovladatelnosti a jízdních vlastností své pohonné jednotky. Příští týden se však pojede v Montrealu na okruhu Gillese Villeneuvea a Honda potřebuje opět pracovat na výkonu.

"Prosím, dejte mi sílu!" zažertoval před novináři Jasuhisa Araj, sportovní šéf Hondy. "Pokud máte nějaký nápad, tak sem s ním!

Mám pocit, že jsme konečně vykročili. Tak to cítím. Každý závod je dalším krokem a věřím, že v dalších závodech přijde další progres a konečně se dostaneme na dobrá místa, tedy na pódium. Přál bych si, aby to tak bylo a možná to můžeme dokázat. Pro neobyčejnou trať v Monaku jsme připravili vhodné jízdní vlastnosti, protože výkon tam nebyl tak důležitý. Moc se tam nejezdí s pedálem na podlaze, jezdci se hodně hrají s plynovým pedálem, takže to byla důležitá oblast a my jsme pro Jensona a Fernanda připravili pohonnou jednotku s velmi dobrými jízdními vlastnostmi. Měli dobrý pocit.

Kanada je okruh na výkon, takže potřebujeme více koňských sil, ale kromě toho je to okruh s pomalými zatáčkami, takže potřebujeme být dobří na brzdách, velmi důležité budou rekuperační systémy a opět i jízdní vlastnosti. Vím, že potřebujeme zvýšit výkon, ale je to složitější, než se může zdát. Na takovém typu okruhů potřebujete efektivně využít motorgenerátor rekuperace kinetické energie."

Honda už od začátku sezóny hovoří o neustálém zlepšování, ale zatím ještě nevyužila ani jeden z devíti vývojových žetonů a nadále ani neví, kdy se k tomu odhodlá.

"Ještě nemáme plán. Nejsme rozhodnutí, jak je využijeme. Záleží na naší strategii. Poradíme se s McLarenem a vybereme konkrétní závod."