Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Manor si zajistil služby Boba Bella

Manor si zajistil služby Boba Bella

Nejmenší tým F1 nabírá na palubu zkušené inženýry.

Manor posiluje své technické oddělení, oznámil příchod tří zkušených inženýrů. Největším jménem na seznamu je jednoznačně Bob Bell, který se v prostředí F1 pohybuje již od roku 1982, kdy se připojil k McLarenu. Pak ještě vystřídal týmy Benetton a Jordan, aby zakotvil u Renaultu a významně se podílel na mistrovských vozech R25 a R26. Po nuceném odchodu Flavia Briatoreho a Pata Symondse dočasně přebral post šéfa týmu, ale po roce odešel k Mercedesu, kde až do listopadu 2014 působil na postu technického ředitele.

Bell se však Manoru neupisujete na plný úvazek, týmu bude pomáhat z pozice technického konzultanta.

Další posilou je Luca Furbatto, nový šéf návrhářského oddělení, který v minulosti zastával podobnou funkci u Toro Rosso a předtím 10 let pracoval pro McLaren. Třetím do party je Gianluca Pisanello. Ten se se zkušenostmi z týmů Toyota a Caterham posadí do křesla šéfinženýra. Zkušení inženýři a manažeři mají pomoci přebudovat a zefektivnit nejmenší tým současného pole F1 a dohlédnout na přípravu nového vozu.

"Je nám potěšením přivítat v týmu Boba, Lucu a Gianluca. Máme za sebou dramatický ale hodnotný začátek sezóny 2015 a nyní jsme schopni chytit rytmus a začít se dívat do budoucnosti. Naším letošním cílem je znovuvybudování základů týmu a rozvinutí interních schopností. Během zbytku sezony chceme optimalizovat naše výkony, ale zároveň začneme začít obracet list, abychom napsali novou vzrušující kapitolu tohoto týmu, která začne sezónou 2016."