Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault potřebuje pohodlné čtvrté místo

Renault potřebuje pohodlné čtvrté místo

Správní rada chce vidět výsledky

Loni měl tovární tým Renaultu za úkol zabojovat o čtvrté místo v Poháru konstruktérů a sezonu zakončit s jasně čtvrtým nejlepším vozem. To první se evidentně nepovedlo splnit, to druhé možná částečně. Renault se již na konci sezony objevoval za "velkou trojkou", ale čtvrté místo s přehledem získala Force India, páté Williams a Renaultu zůstalo až šesté, a i to s přispěním poruch jeho vlastních motorů ve vozech týmu Toro Rosso.

Francouzská automobilka ale před sezonou neobnovila tovární tým proto, aby z něj udělala černou díru na peníze. V roce 2020 se má bojovat o titul, což znamená pravidelné stupně vítězů a příležitostné vítězství v roce 2019. Vedení týmu je pod tlakem nejen získat čtvrté místo, ale získat ho s náskokem a v předstihu, jak to loni předvedla Force India.

"Náš tým je veden k tomu, aby se dostal na špičku za velmi rozumných podmínek," řekl Bob Bell, technický ředitel týmu. "Dá se říci, že zatímco loni jsme v šampionátu obsadili šesté místo, letos musíme být tak dobří, že s přehledem obsadíme čtvrté.

Tým jako Force India je schopen to dokázat, takže my bychom s podobnými zdroji měli dokázat totéž, to je jasné. Než to dokážeme, tak od vedení nemůžeme chtít, aby podepisovalo šeky na získání dalších lidí a vytvoření dalších zdrojů.

V každém bodě této cesty nás čeká zkouška. Když složíme tuto, budeme moci otevřít diskusi o tom, jak se dostat mezi top tři týmy, mezi Mercedes, Ferrari a Red Bull, protože ty se nacházejí z pohledu zdrojů ve vlastní lize."