Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Renault chce prodloužit smlouvu s Ilmorem

Renault chce prodloužit smlouvu s Ilmorem

Jeho služby chce využívat alespoň pár let.

Renault je zřejmě se službami společnosti Ilmor dokonale spokojený. Společnost Maria Illiena, jednoho z nejznámějších odborníků na motory F1, spolupracovala na vývoji současné pohonné jednotky Renaultu a přestože bylo v zimě minuto pouze 7 vývojových žetonů, výkonnostní skok je tak velký, že spokojenost neskrývá ani tým Red Bull Racing. Poprvé od předsezónních testů v roce 2014.

Technický ředitel Renault Sport již avizuje zájem o prodloužení spolupráce. Ilmor by tak mohl zůstat součástí zamýšlené cesty Renaultu k bojům o mistrovské tituly a poháry konstruktérů.

"S Ilmorem máme opci na víceletý program a vnímáme jej jako důležitý pilíř vývoje," řekl Bob Bell pro ESPN. "Jsou velmi zkušenou organizací a poskytují nám nový úhel pohledu na naše problémy. Myslím, že pro existující skupinu (inženýrů Renaultu) je to velmi poučná a stimulující spolupráce.

Z praktického hlediska se nám díky této dohodě zvýšily kapacity o přibližně 20 procent. Z této spolupráce plynou velmi reálné benefity a potřebujeme se ujistit, že práci Ilmoru sladíme s prací v Paříži a všichni budou tahat za jedno lano. Nepochybuji, že se nám to podaří."

Kontrakt ale zřejmě nebude prodloužen jednorázově na mnoho let dopředu, ale vždy jen o rok.

"Jako většina smluv, ani tato není nezlomná a může být ukončena. Ale pro obě strany je důležité, aby byla spolupráce přínosná a tato spolupráce je přínosem pro Ilmor i pro Renault. Budeme ji posuzovat na roční bázi, ale počítáme s ní na roky dopředu."