Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault získal další posilu

Renault získal další posilu

Tentokrát přemluvil člověka od Mercedesu

Renault nikdy neskrýval, že v roce 2016 koupil tým, který není vítězný a mimo jiné potřebuje výrazné personální posílení, ani že odborníky musí hledat u konkurenčních týmů (ačkoli lovil i ve vodách FIA). Tentokrát ale neposiluje koupenou továrnu na vozy F1 v anglickém Enstone, ale motorové centrum na jižním okraji Paříže. Ulovil pro něj Matthewa Harmana, který byl dosud šéfem oddělení integrace motoru u Mercedesu. Harman dostal místo zástupce šéfdesignéra, ale lze předpokládat, že obnovený tovární tým využije jeho specializaci na sladění pohonné jednotky a šasi do jednoho vítězného celku.

Je třeba říci, že Harman pracoval na motorech Mercedesu pro F1 od roku 2001. Byl tedy při přechodu z motorů V10 na V8, i při přípravách na hybridní éru. Do Francie se tak spolu s ním přesouvá 17 let zkušeností v oboru a skvělá znalost motoru, jenž dominoval prvním čtyřem rokům hybridní éry. To Renaultu může pomoci při přípravě na rok 2021 a další velkou změnu technických pravidel. Jeho smlouva mu umožňuje začít pracovat pro nového zaměstnavatele již od 1. září 2018.

Cyril Abiteboul naznačil, že Harmana si vybral přímo Bob Bell, technický ředitel týmu. Šéfdesignérem Renaultu je Martin Tolliday.