Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso se vrátil získat titul

Alonso se vrátil získat titul

Rok 2021 bude pouze začátkem nové cesty

"Dnes mám přenádherný den. Vracím se nejen do F1, ale také do týmu, se kterým jsem nejvíce dosáhl. Mám ohromnou radost! V Renaultu mám mnoho známých. Znám se s inženýry, mechaniky. Znám vášeň a odhodlání tohoto týmu, i jeho hlad po úspěchu," oznámil dnes Fernando Alonso svým fanouškům.

Ti mohou být značně překvapeni. Z F1 před rokem a půl odcházel s tím, že se možná vrátí, ale pouze do špičkového vozu. Teď má nový plán. V roce 2021 se vrátí do formule 1 a bude to pro něj příprava na rok 2022. V tom roce se na trať dostane nová generace vozů, které budou příští rok vyvíjeny již pod rozpočtovým stropem. A to by měla být jeho velká šance.

"Myslím, že v roce 2022, s novými pravidly, bude šance, že soupeření mezi týmy bude spravedlivější a rozdíly budou menší. Tato pravidla byla o rok odložena. Když jsem na konci roku 2018 z F1 odcházel, těšil jsem se na život mimo bublinu F1, ale myslel jsem i na to, že v roce 2021 přijdou nová pravidla. Letos musela být odložena kvůli koronaviru. Ale přesto bude dobré, že příští rok budu zpět. Po dvou letech se vrátím za volant F1. Budu se připravovat spolu s týmem a zároveň chceme mít spolu dobrou sezonu 2021."

Alonso ještě má světu F1 co dokazovat. Své dva tituly s Renaultem získal v letech 2005 a 2006 v mladém věku. Získat třetí titul po více než 15 letech by byl výjimečný úspěch.

Alonso si odpočinul a opět má sílu na víceletý hon za třetím mistrovským titulem. Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.CZ