Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ani Renault Alonsa nechce

Ani Renault Alonsa nechce

Frustrovaný Španěl v týmu, to by byla noční můra.

Sice to už bylo řečeno na začátku sezony, ale teď je z toho prakticky oficiální postoj ředitele týmu Renault Cyrila Abiteboula. Renault Alonsa nechce. Ano, právě za tým Renault sídlící v Enstone jezdil, když získal své zatím jediné mistrovské tituly, jenže to už je dávná minulost. Renault obnovuje svůj tým a Španěla z boje o stále volnou sedačku diskvalifikují jeho náročnost a ochota mediálně kritizovat vlastní tým. Abiteboul se bojí, že by za rok nebo dva kritizoval Renault stejně jako v minulosti Ferrari a v současnosti Hondu.

"Moje odpověď ohledně Fernanda se nikdy nezmění," řekl Abiteboul Motorsportu po víkendu v Belgii, kde se šuškalo o jeho přestupu do Williamsu nebo Renaultu. "V první řadě je nyní součástí skvělého týmu, jenž asi právě teď přehodnocuje svou strategii. Kromě toho, důležité je načasování. Věci do sebe musejí zapadnout, aby vzniklo úspěšné spojení. Nemůže se to stát jenom proto, že to bylo úspěšné předtím.

Myslíme na budoucnost. On má svou dynamiku. Myslím tím potřebu být ve voze, ve kterém bude bojovat o titul. A my víme, že ještě nějaký čas potrvá, než znovu budeme mít takový vůz. A co skutečně nechci, je frustrovaný Alonso ve voze Renault. To opravdu ne."

Nico Hülkenberg má místo jisté, o druhém jezdci se rozhoduje. Renault uvažoval a uvažuje o několika jménech včetně Roberta Kubici, ale seznam se prý rozšiřuje.

"Zájem může mít více jezdců. Fakt, že náš vůz je již víceméně čtvrtý nejrychlejší, otevřelo více příležitostí, než jsme očekávali. Jsme stále více a více atraktivnější, takže čas hraje s námi. Ještě máme čas, chceme být rozumní a prozkoumat všechny možnosti."