Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso nepřijde pouze dělat marketing

Alonso nepřijde pouze dělat marketing

Bude dost užitečný, připustil Prost

Zástupci médií již měli možnost vyzpovídat ohledně návratu Fernanda Alonsa do Renaultu i Alaina Prosta, jenž dlouho působí v roli ambasadora značky a poradce továrního týmu. Ten prozradil, že stáj zvažovala nabídku pro tři vítěze velkých cen.

"Fernando Alonso, Sebastian Vettel a Valtteri Bottas," vyjmenoval čtyřnásobný mistr světa. "Sebastiana znevýhodnilo, že nemůžeme vědět, co se mu teď honí hlavou. Není jasně vidět jeho motivace. U Valtteriho způsobilo obavy, že teď sedí v nejlepším voze. Chtěli jsme někoho, pro koho nebudeme pouze náhradním řešením. Někoho, kdo se plně nadchne pro náš projekt."

Angařování populárního dvojnásobného šampiona, který se vrátí z důchodu, není jen tahem pro přilákaní sponzorů, ačkoli lidé z marketingového oddělení mají radost. To je také důležité v době, kdy automobilka Renault nemá peněz nazbyt a nemůže svůj tým ve F1 podporovat ani tak, jak to dělala před krizí.

"Učinit takové rozhodnutí jen kvůli marketingu by bylo chybou, avšak všechny automobilky ve F1 teď snižují náklady. Je normální, že se bere v potaz také marketingový aspekt, který ale není naším hlavním důvodem." zdůraznil Prost.

A co Alonsova těžká povaha? V minulosti se rozhádal s McLarenem, Ferrari i s Hondou.

"Mluvil jsem s ním o tom. Popravdě, určité riziko existuje, ale mluvili jsme o tom otevřeně. Řekl, že se změnil. Že mu roky mimo F1 pomohly dozrát," uvedl Prost.

Prost Alonsovi věří, že se už změnil. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.CZ