Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso o smlouvě vyjednával dva měsíce

Alonso o smlouvě vyjednával dva měsíce

Opět mu s ní pomáhal Briatore

Dozvídáme se, že i novou smlouvu s týmem Renault Fernandu Alonsovi pomohl vyjednat Flavio Briatore. Dnes již 70letý Ital býval šéfem týmu Renault a Alonsovým manažerem. To on ho na začátku tisíciletí dostal nejprve do F1 a pak i do továrního týmu, se kterým získal své dva mistrovské tituly. Dohodnout již druhý Alonsův návrat do Renaultu prý trvalo dva měsíce, což by znamenalo, že se kontaktovali hned po oznámení odchodu Daniela Ricciarda z tohoto týmu do McLarenu.

"Podmínky návratu jsme dojednali společně," řekl Briatore v rozhovoru pro Tuttosport. "Vím o tom dva měsíce. Dostali jsme záruku, že Renault ve F1 zůstane. Fernando je motivovaný a já jsem šťastný, že se to povedlo. Byla také možnost závodit za Racing Point, ale dali jsme přednost této nabídce."

Briatore tak potvrzuje prohlášení nejvyššího vedení automobilky Renault, že jeho tým ve F1 čeká dlouhá budoucnost a ani globální hospodářská krize na tom nic nezmění. Zajímavá je i zmínka o Racing Pointu, kde tedy asi Sergio Pérez nemá tak silnou pozici, jak jsme se donedávna domnívali. Nové zprávy o snaze tohoto týmu získat Sebastiana Vettela vypadají o to reálněji.

Také zde máme nové Alonsovo vyjádření, podle kterého se zatím bude od Renaultu držet dál.

"Teď se plně soustředím na Indianapolis 500," řekl španělský závodník. "Mým cílem je získat trojkorunu, takže na F1 vůbec nemyslím. Po závodu se přidám k týmu a začnu trénovat v simulátoru."

Briatore opět jednou pomohl Alonsovi do Renaultu. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.CZ