Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault nechce Alonsa na jeden rok

Renault nechce Alonsa na jeden rok

Hledá se pouze jezdec na víceletý úvazek

McLarenu se nedaří a vidina návratu mezi špičkové týmy do dvou let po přechodu od motorů Hondy k Renaultu se rozplynula. Britský tým potřebuje znovu reorganizovat svou strukturu a při stavbě dalších vozů se vydat lepším směrem než v případě  MCL33. Má na to ale Fernando Alonso, který už chystá oslavu svých 37. narozenin, ještě čas? Když ho nechce žádný ze tří týmů aktuální špičky, ještě by to mohl zkusit s Renaultem. Tam si ho umí představit jako svého jezdce, jenže asi za jiných okolností.

"Nechci podporovat spekulace. Fernando se nejprve musí sám rozhodnout, co vlastně chce. Chce dále závodit v F1, nebo ne?" řekl generální ředitel Renault Sport Cyril Abiteboul. "Fernanda neskutečně respektujeme, ale více se zajímáme o jezdce, kteří by s námi chtěli zůstat mnoho let. To neznamená, že dohoda s Alonsem není možná, ale smlouva na jeden rok v naší situaci nedává smysl."

Může to znamenat, že by Abiteboul chtěl Alonsa s jistotou, že minimálně do roku 2020 neukončí kariéru. Ideálně ještě s opcí, aby neodešel do výslužby i s mistrovským titulem, jako to Rosberg provedl Mercedesu. S velkou pravděpodobností to ale prostě znamená ne a Alonso se už do továrního Renaultu nevrátí.

Renaultu nahrává, že Daniel Ricciardo se pravděpodobně nedostane do Mercedesu ani Ferrari, takže by měl zůstat v Red Bullu. Tím bude uzavřena i jeho jezdecká sestava a francouzské automobilce by díky tomu měl zůstat Alonsův krajan Carlos Sainz.