Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Výměny jezdců týmu neprospívají

Výměny jezdců týmu neprospívají

U Renaultu je to však již tradice

Cyril Abiteboul přišel na to, že neustále měnění jezdecké dvojice není ideální pro stabilitu v týmu. Vztahuje to, samozřejmě, na Daniela Ricciarda, jenž se rozhodl tým opustit a raději závodit za McLaren.

"Měnit jezdce každý rok není ideální. Každou výměnou něco ztrácíme. Vzhledem k situaci ničeho nelituji. Něčeho lituji, ale o tom nebudu mluvit," uvedl.

Zajímavostí je, že Renault od obnovení továrního týmu v roce 2016, kdy si za závodníky vybral Kevina Magnussena a Jolyona Palmera, vždy do sezony nastupoval s obměněnou jezdeckou dvojicí.

Magnussena již na začátku další sezony vystřídal Nico Hülkenberg, jenž se tehdy těšil výbornému renomé. Ještě v průběhu roku 2017 byl Palmer nahrazen Carlosem Sainzem, získaným z Toro Rosso výměnou za rozvázání smlouvy na dodávku motorů. Avšak Abiteboul pak nechal Sainze odejít po jediné kompletní sezoně, aby uvolnil místo pro Daniela Ricciarda nečekaně získaného z Red Bullu za nemalé peníze. V roce 2019 vypršela smlouva Hülkenbergovi, kterého nahradil Esteban Ocon. Mladý Francouz je však pouze zapůjčen z Mercedesu, pod jehož křídla se může vrátit po skončení příští sezony.

A Ricciardovo místo příští rok zaujme Fernando Alonso, mistr světa z let 2005 a 2006.

"Od roku 2015 jsme pracovali a zlepšovali se, abychom byli schopni do týmu přilákat šampiona. Stanovili jsme si plán, podle kterého jsme přibližně v tomto čase měli získat takového jezdce. V podstatě se tedy držíme plánu," pochvaloval si Abiteboul.

Rok 2016. Tehdy si ještě Palmer s Magnussenem mysleli, že oni budou s Renaultem za pár let vyhrávat závody. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.CZ