Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault najal aerodynamika z Williamsu

Renault najal aerodynamika z Williamsu

Zkušená posila předznamenává větší personální úklid

Letošní sezona Renaultu se do historie týmu zapíše jako velký neúspěch a téměř nevyhnutelně musí mít za následek personální otřesy. Jejich součástí se stal Dirk de Beer z Williamsu, jenž se příští rok stane šéfem aerodynamiky.

Bývalý šéf aerodynamiky Renaultu, Lotusu a Ferrari opustil Williams 30. května 2018. Od té doby uplynul dostatek času na to, aby mu smlouva umožnila zaměstnání u jiného týmu. V Renaultu nahradí Petera Machina, který z týmu odchází "po vzájemné dohodě".

Přestup je součástí větší restrukturalizace, v jejímž rámci Vince Todd dočasně obsadí pozici zástupce šéfa aerodynamiky. Hlavní aerodynamik James Rogers dostává více odpovědnosti a bude z něj šéfaerodynamik.

"V tomto roce jsme předvedli některé své silné stránky, ale objevili jsme i oblasti, které nyní potřebujeme posílit. Po rapidním růstu našeho aerodynamického oddělení a modernizaci jeho vybavení nám posílení jeho manažerských struktur pomůže posbírat ovoce našich investic," uvedl v tiskové zprávě Cyril Abiteboul.

Předchozí tovární tým Renaultu i Lotus, pro které de Beer pracoval, sídlily v téže továrně v Enstone jako současný Renault, takže se vrací do známého prostředí.