Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Abiteboul je zklamán Ricciardovým útěkem

Abiteboul je zklamán Ricciardovým útěkem

Konkurence Renault přesprintovala

Cyril Abiteboul přiznává, že je odchodem Daniela Ricciarda do konkurenčního McLarenu rozčarovaný. Také přiznal, že ho soupeři z Ferrari a McLarenu svým rychlým počínáním překvapili.

"Ano, jsem trochu zklamaný, protože si nemyslím, že je možné vybudovat silný tým bez stability," potvrdil šéf týmu Renault redaktorovi webu Motorsport-total. "To platí jak pro jezdce, tak pro celou společnost. Překvapilo mě, že dva týmy jednaly tak rychle a Daniel se kvůli tomu musel rychle rozhodnout."

"jsme víceméně toho názoru, že si teď dopřejeme čas a sesbíráme všechny cenné informace. Ohledně nového jezdce chceme učinit správné rozhodnutí, jelikož bude pravděpodobně jedno z nejdůležitějších. Jezdec, který s námi podepíše na rok 2021, pravděpodobně zůstane i v roce 2022. A naše cíle se nezměnily, pouze se o rok posunuly."

Samozřejmě, když Renault nemá nic velkého k oznámení, množí se drby. O možném příchodu Sebastiana Vettela, Fernanda Alonsa nebo Valtteriho Bottase, ale hlavně v souvislosti s případným loučením Renaultu s F1, což by vysvětlilo také Ricciardův nečekaný útěk z továrního týmu do McLarenu.

"Renault žádá (francouzskou) vládu o pomoc. Za těchto podmínek si jen stěží dokážu představit pokračování jeho projektu ve F1 po roce 2021," nechal se slyšet Giancarlo Minardi, bývalý majitel týmu F1.

La Gazzetta dello Sport už údajně zná i jméno budoucího majitele týmu z Enstone. Má jím být ruský miliardář Dmitrij Mazepin, otec Nikity Mazepina, závodícího ve formuli 2.

Jedna sezona Ricciardovi stačila. Po nadšeném příchodu rychlý odchod. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.CZ