Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alpine posílí elitní manažer z MotoGP

Alpine posílí elitní manažer z MotoGP

Brivio stál za loňským triumfem Suzuki

Opravdu z gruntu vzal restrukturalizaci svého týmu ve F1 Renault. Nejenže změnil jeho jméno na Alpine a angažoval dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa. Ke změnám má podle všeho dojít i v managementu stáje.

A to dokonce na jeho vrcholné úrovni. Proslýchá se, že Cyril Abiteboul v rámci koncernu přejde na jinou pozici. Možná nadále spojenou s motorsportem, protože nejvyšší představitel Renaultu Luca de Meo už před časem avizoval, že Abiteboul „i v budoucnosti bude součástí tohoto příběhu“.

Za jeho nástupce byl údajně vybrán dosavadní obchodní ředitel Marcin Budkowski. Polák přišel do Enstone v roce 2018 po předchozím působení ve strukturách FIA.

Marcin Budkowski má vystřídat Cyrila Abiteboula ve vedení týmu. Foto: Renault

Další posila je hodně překvapivá. Davide Brivio je sice v prostředí formule 1 nováčkem, zato v jedné stopě platí za veličinu opravdu velikého kalibru. V minulosti slavil úspěchy s Yamahou, loni dovedl v MotoGP Suzuki k prvnímu světovému titulu po dvaceti letech.

Přestup k Alpine oznámil dnes ráno a svého dosavadního zaměstnavatele tím dost šokoval. „Naskytla se mně nová profesionální výzva a já jsem ji po dlouhém uvažování přijal,“ uvedl. „Tato motivace se stala určující při rozhodování, zda prodloužím smlouvu se Suzuki nebo se vydám do zcela nového prostředí.

Co přesně Brivio u Alpine bude dělat, zatím oficiálně oznámeno nebylo. S největší pravděpodobností však zaujme současný Budkowského post.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Suzuki