Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Abiteboulovo místo je prý v ohrožení

Abiteboulovo místo je prý v ohrožení

Renault ve F1 zůstává, šéf týmu ale musí zabojovat

Následující zpráva je trochu ve stylu jedna paní povídala, ale tou je je v tomto případě šéf týmu z kategorie GT4 Frans Verschuur. Ten nemá mnoho možností vidět do zákulisí F1, ale zná se s Fréderikem Vasseurem a podělil se o perličku ohledně jeho odchodu z týmu Renault, po kterém zakotvil u Alfy Romeo. Již v roce 2016 jsme mezi řádky četli, že Vasseur se nepohodl s výkonným ředitelem továrního týmu Cyrilem Abiteboulem.

"Jednou na něj přišla řeč, když jsem mluvil s Fréderikem Vasseurem. S tím chlapem bych nevydržel, byla by z toho válka, řekl mi. Proto odešel," tvrdí Verschuur.

Asi od Vasseura ví také o Abiteboulových vztazích s managementem francouzské automobilky.

"Řekněme si na rovinu, že Renault má obrovské zdroje a ten člověk dokázal, že není schopen je využít. S tolika penězi nesmíte mít tak špatné výsledky. Abiteboul to nezvládá. Na nejvyšších místech (v automobilce) měl dva staré přátele, ale oba přišli o místo. A nemyslím si, že on vydrží o moc déle," věští.

Kritika se na Abiteboulovu hlavu snáší hlavně kvůli loňské sezoně. Místo plánovaného přiblížení se třem špičkovým týmům musel Renault bojovat o páté místo v Poháru konstruktérů. Čtvrté přitom s velkým bodovým náskokem obsadil McLaren, který je jeho motorovým zákazníkem. Od příštího roku se McLaren rozhodl přejít na motory Mercedes a do Wokingu Abiteboulovi zdrhnul také Daniel Ricciardo.

Automobilka nedávno oznámila, že z F1 navzdory hospodářské krizi neodchází. To znamená, že nastal čas věnovat se smlouvě šéfa týmu, který bude muset najít za Ricciarda náhradu.

Abiteboul už nemusí dokola odpovídat na otázky ohledně setrvání Renaultu ve F1. Na řadu přišla jeho vlastní budoucnost. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.CZ