Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vylepšený motor Ferrari až v Belgii

Vylepšený motor Ferrari až v Belgii

Novou specifikaci mají pouze jezdci Scuderie.

Felipe Nasr v Montrealu prozradil, že novější specifikaci pohonných jednotek Ferrari pravděpodobně Sauber nedostane dříve, než ve Velké ceně Belgie, tedy až po velké letní přestávce.

Ferrari se rozhodlo využít před Velkou cenou Kanady tři ze svých vývojových žetonů, které pravděpodobně využilo ke zvýšení výkonu. Montreal je okruh s pomalými zatáčkami a několika delšími rovinkami, takže koňské síly navíc se budou jeho jezdcům velmi hodit.

"Ferrari má vylepšené motory, ale my je tady nemáme," řekl Brazilec novinářům. "Pravděpodobně je dostaneme ve Spa a prozatím zůstáváme při stejné specifikaci, jakou jsme používali dosud. Nadále používám tutéž pohonnou jednotku, kterou jsem měl ve voze během Velké ceny Monaka. Novinky máme naplánované na Spa."

Sauberu poslední tři závody nevyšly podle jeho představ, odnesl si z nich dohromady pouze 2 body, ale Montreal prý bude vozu C34 vyhovovat i bez silnějšího motoru.

"Myslím, že tohle bude jedna z mála tratí, které sedí charakteristice našeho vozu, hlavně kvůli dlouhým rovinkám. Potřebujeme ale něco udělat s trakcí. Tu nemáme tak skvělou jako naši soupeři a Montreal má spoustu pomalých zatáček a výjezdů, takže na tom pracujeme."