Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sainzovi nespravedlivost médií nevadí

Sainzovi nespravedlivost médií nevadí

20letý pilot je přehlížen kvůli ještě mladšímu kolegovi.

Ano, jistě," odpověděl Carlos Sainz na otázku, zda se cítí být médii neprávem přehlížen.

Syn šampiona WRC má pouze dvacet let, ale přesto je jeho úspěchům věnována menší pozornost než výkonům jeho mladšího týmového kolegu. Tím je totiž nejmladší jezdec historie F1, 17letý Max Verstappen. Sainzovi však menší pozornost médií ani moc nepřekáží, soustřeďuje se na své výkony, sbírání bodů a zaujmout potřebuje především vedení Red Bullu.

"Zatím je to takhle a já to musím akceptovat. Ve skutečnosti mi to velké starosti nedělá, protože tým moje výkony vidí i když se o nich vůbec nepíše. Vím, že jsou se mnou velmi spokojeni a podporují mě, a o to se teď starám - o Franze Tosta, Helmuta Marka a společnost. Jsem spokojený, i když je pravda, že lidé o mně moc nemluví."

Sainz dokázal bodovat ve čtyřech z prvních šesti velkých cen své kariéry a pouze jednou závod nedokončil. Technika mu však nadělala starosti v prvním včerejším tréninku a v druhém jeho přípravu ukončil pro změnu déšť. Pokud chce ještě před kvalifikací lépe poznat trať a pohnout s nastavením vozu, musí doufat v bezchybný třetí trénink.

"Měli jsme náročný den. V prvním tréninku se objevily nějaké problémy s elektronikou, takže jsme jezdili pomalu a nenajezdili tolik kol, kolik jsme chtěli. Je to nepříjemné, protože toto je pro mě zcela neznámá trať a je velmi důležité, abych najel co nejvíce kilometrů. V druhém tréninku jsme neměli žádný problém, ale museli jsme se hnát, protože jsme čekali déšť. Vůz se zlepšoval každým kolem, ale jen co jsme se dostali na fajn úroveň, začalo pršet.

Pátek s tak málo kilometry není pro nováčka ideálním začátkem víkendu, obzvlášť na takto náročné trať. Doufám, že se nám podaří využít třetí trénink a lépe se připravit na kvalifikaci."