Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat: Toro Rosso chybí peníze

Kvjat: Toro Rosso chybí peníze

Predikce o vzestupu bohatých se pomalu naplňují.

Předsezónní předpovědi o tom, že letošní sezona bude eldorádem pro velké a bohaté týmy, se pomalu začínají naplňovat, míní Carlos Sainz závodící za Toro Rosso, malého sourozence týmu Red Bull. Ten je od začátku sezony mimo dosah, stejně jako Mercedes a Ferrari. Problémem je, že stále lepší výsledky dosahují i spící obři - Renault a McLaren. Španělský závodník se obává, že situace se změní natolik, že jeho týmu bude hrozit pád až na předposlední místo šampionátu.

"Není fér, že jsme srovnáváni s týmy jako Renault," míní Sainz. "Pokud se porovnáme například s týmem Force India, tak na tratích jako Maďarsko, kde není tak důležitý výkon motoru, jsme byli lepší než oni. A z toho, co jsem viděl v datech ze Spa, usuzuji, že ani tam nebyli rychlejší v zatáčkách.

McLaren a Renault jsou dva týmy, které svým vozům přidávají ohromné množství přítlaku a díky tomu jsou v zatáčkách lepší než my. Předpokládám, že od nynějška budou McLaren i Renault v kvalifikaci často před námi. Hlavně když se pojede na tratích, kde moc nezáleží na koňských silách, bude McLaren o velký krok před námi. Renault je o půl sekundy před námi, ale aspoň můžeme držet krok s týmy jako Force India a Haas. Force India získala hodně bodů na začátku sezony, takže je pravděpodobně mimo dosah, ale to se týká pouze bodů, ne rychlosti. Ještě budeme dostávat nové díly, tak nám to snad pomůže."

Daniil Kvjat je také pouze opatrně optimistický.  "Abych byl upřímný, náš vývoj není tak rychlý, jak se očekávalo," přiznal v rozhovoru s Autosportem. "V tomto směru zaostáváme. Na začátku sezony nebylo zase tak těžké dostat se do Q3 a nyní je to velmi obtížné. Přitom kvalifikace jsou letos mimořádně důležité. Potřebujeme zlepšení. Tým ví, co má dělat, a blíží se tratě, které nám budou více vyhovovat.