Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pierre Gasly potvrdil, že se něco děje

Pierre Gasly potvrdil, že se něco děje

Carlos Sainz poděkoval týmu, ale více neřekne.

Světová média se dnes snažila získat potvrzení zprávy, kterou o víkendu přinesly weby Autosport a Motorsport. Zprávy o přestupu Carlose Sainze z Toro Rosso do týmu Renault, který má být přípravou před velkou rošádou motorů Renault a Honda mezi  Toro Rosso a McLarenem. A co víc, Renault chce Sainze ve svém voze co nejdříve a Toro Rosso chce zaučovat Pierra Gaslyho pro případ, že by z týmu odešel i Daniil Kvjat a byl nahrazen jiným nováčkem. Gasly jistě nemá dovoleno nic prozradit, ale aspoň potvrdil, že v zákulisí F1 je v těchto dnech rušno.

"Ó ano, vím o tom, že se děje pár věcí," řekl úřadující šampion GP2/F2, který si minulý víkend připsal již druhé vítězství v japonské sérii Super Formule a vyšvihl se na druhé místo průběžného pořadí. Jak příznačné, když se má partnerem Toro Rosso stát japonská automobilka, jejíž motory se v tomto seriálu používají...

"Uvidíme, co se stane v nejbližších dnech. Pro mě by to bylo skvělé (závodit v F1). Je to mým snem a opravdu tvrdě pracuji, abych se tam dostal. Každý den na sobě makám. Bylo by to neuvěřitelné."

 

Carlos Sainz také nesmí mluvit otevřeně, ale jakoby se se svým současným týmem už pomalu loučil...

"Red Bull dělal vše v nejlepším zájmu mé kariéry, takže ať už padne jakékoliv rozhodnutí, já ho budu akceptovat," citují španělského jezdce noviny Marca. "Pro mě je to složitá situace, protože když něco řeknu, může to jednoho potěšit, ale zároveň naštvat někoho jiného, takže raději neřeknu nic.

Vím jen to, že v Toro Rosso je mnoho lidí, kterým bych chtěl poděkovat, že ze mě udělali jezdce, kterým jsem dnes. A řekl bych, že v zájmu zainteresovaných týmů se rozhodne raději dříve než později, protože rok 2018 je již téměř za rohem."