Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Imola má vážný zájem o návrat do kalendáře F1

Imola má vážný zájem o návrat do kalendáře F1

Musela by však nahradit Monzu.

Formule 1 by se mohla vrátit do Imoly, ale předtím by musela ztroskotat probíhající jednání mezi Berniem Ecclestonem a organizátory závodu v Monze.

Na Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari se monoposty F1 proháněly naposledy v roce 2006, závod se tradičně konal pod hlavičkou Velké ceny San Marina. Pak ale z kalendáře vypadl kvůli obavám o bezpečnost a neochotě zrenovovat trať i zázemí okruhu. K renovaci nakonec došlo jenom o rok později, ale velkou cenu již organizátoři nedokázali získat zpět. Od roku 2011 je však okruh opět držitelem licence FIA Grade 1 nezbytné k zorganizování závodu F1.

Představitelé okruhu ucítili příležitost, nakolik se Monze a Ecclestonovi nedaří dohodnout na výši poplatku a nové smlouvě a platnost té současné skončí příští rok. Formule 1 samozřejmě nechce přijít o závod v Itálii, domově Ferrari a tifosi, takže starosta Imoly, prezident Formula Imola a prezident CON.AMI nasedli do letadla a letěli za Ecclestonem do Londýna.

Ecclestone zastupující Formula One Management se prý myšlence návratu F1 do Imoly vůbec nebráni, ale přidělení Velké ceny Itálie podmínil dalšími investicemi do modernizace okruhu, která by musela být hotova nejpozději v roce 2017.