Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone se už necítí být vítaný

Ecclestone se už necítí být vítaný

Co si myslí o budoucnosti s Liberty Media?

Bernie Ecclestone pustil kormidlo lodi jménem F1 a v rozhovoru pro Auto Motor und Sport potvrdil, že už několik měsíců se na její palubě necítí být vůbec vítán. Namísto cestování po světě se 87letý Angličan usadil v Brazílii, odkud pochází jeho třetí manželka, a žije na ranči obklopeném kávovou plantáží.

"Mám pocit, že můj nástupce mě už nechce vídat na velkých cenách," řekl Ecclestone. Nevůle nového vedení F1 možná vyklíčila díky tomu, že Ecclestone otevřeně nesouhlasí s některými jeho strategickými kroky.

"Je důležité, aby si týmy dělaly vlastní marketing a aby promotéři promovali svůj závod. Pokud do toho FOM vstoupí jako třetí strana, bude to jen matoucí," míní Ecclestone o plánech Liberty Media spolupracovat s organizátory závodů na zvyšování návštěvnosti a pro týmy zavést společný merchandising.

A nezamlouvá se mu ani plán na jiný typ hybridních motorů, které mají začít vozy F1 pohánět v roce 2021.

"Zahodil bych je do koše (hybridní motory), od jejich prvního dne to byla jedna noční můra. Ale před dvěma lety jsem týmům navrhl, že když si už chtějí nechat tyto zatracené motory, ať jim alespoň zvýší průtok paliva a zvětší nádrže," tvrdí Ecclestone vědom si toho, že takový je protinávrh automobilek, kterým se idea FIA také nezamlouvá.

A nakonec je tady téma odchodu Ferrari, kterým nejoblíbenější tým F1 hrozil několikrát i během Ecclestoneova panování.

"Sergio (Marchionne, generální ředitel Ferrari) může žít bez F1. Zajímá ho pouze obchod a když se mu to nebude líbit, tak odejde. Obávám se, že Ferrari může žít bez F1, ale opačně to neplatí. To boj Ferrari proti Mercedesu mobilizoval fanoušky. (Předtím) jsem se musel omlouvat promotérům. Zaplatili za starou F1 a dostali pouze vyhrávající Mercedes. Nyní za své peníze opět dostávají nějakou hodnotu."