Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ecclestone: Imola a Monza by se mohly střídat

Ecclestone: Imola a Monza by se mohly střídat

Imola se střídáním souhlasí.

Bernie Ecclestone potvrdil zájem Imoly o převzetí závazku pořádat Velkou cenu Itálie. Ecclestonovi přišla tato nabídka velmi vhod, protože jednání s Monza uvízlo na mrtvém bodě. Na okruh Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari by se vozy F1 mohly vrátit v roce 2017, a pak se tam vracet každý rok. Možné je ale i střídání okruhů, jak to roky dělaly německé okruhy Nürburgring a Hockenheimring. V Imole se jezdilo do roku 2006 a již vlastní licenci FIA Grade 1, umožňující zorganizování závodu F1.

"Itálii chci udržet v kalendáři za každou cenu," řekl Ecclestone během rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "Se zástupci Imoly jsem se setkal v době, kdy se mi z Monzy nikdo neozval už celý měsíc. Je tu touha zachránit Velkou cenu Itálie, ale (v Monze) nemají peníze. Lidé, se kterými jsem mluvil (během víkendu Velké ceny Monaka) ani nechtěli čas na rozhodnutí.

Imola navrhuje, že by se mohla s Monzou střídat. Je tu taková možnost. Chci, aby Itálie zůstala v kalendáři. Byl to Enzo Ferrari, kdo navrhl, abychom závodili v blízkosti Boloně, takže je příjemné o tom mluvit znovu. Máme odhodlání i dobré základy."

Evropské závody to mají v celosvětové konkurenci stále těžší. Letos budeme muset oželet závod v Německu, který by se však měl být příští rok opět vrátit na Hockenheimring. Od roku 2009 nemá závod Francie, jedna z kolébek motorsportu, která ale podle Ecclestona nyní nemá ani jeden okruh vhodný pro Formuli 1, takže úvahy o návratu do kalendáře jsou momentálně nereálné. Nadále hledá místo konání druhé velké ceny na území USA a rád by F1 vrátil do Jihoafrické republiky.