Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Felipe Massa slavil první letošní pódium

Felipe Massa slavil první letošní pódium

Valtteriho Bottase zradily brzdy.

Po výborném závěru sezóny 2014 s třetím místem v Brazílii a druhým v Abú Zabí, musel Felipe Massa přečkat sedm velkých cen letošní sezóny, aby se v osmé opět postavil na stupně vítězů. Úspěšný boj začal čtvrtým místem v kvalifikaci a k posunu o jedno místo výš mu už pak chybělo jenom zdržení Sebastiana Vettela u mechaniků během výměny pneumatik.

"Fantastický závod, jsem nadšený, tým odvedl fantastickou práci," hledal Massa správná slova. "Naplno jsme využili pomalejší zastávku Ferrari a dokázali jsme získat moje první letošní pódium. Ke konci závodu mě tým strašně hnal a já jsem přitom dělal všechno pro to, aby Vettel zůstal za mnou. To absolutně nebyl vhodný čas na chyby a jsem šťastný, že jsem to dovezl domů."

Valtteri Bottas přispěl k týmovému úspěchu pátým místem, ale moc radosti mu to nepřineslo. Nemohl být spokojen s kvalifikací ani startem a uprostřed závodu začaly selhávat brzdy.

"Pro tým je to skvělý výsledek, ale osobně jsem od závodu čekal víc," přiznal Bottas. "Samozřejmě mi ho ztížila další pozice ztracena na startu, ale aspoň jsem si užil trochu akce. Pak, asi tak od poloviny závodu, jsem měl problém s brzdami. Byla to hrozba pro celý můj závod, takže jsem se musel soustředit pouze na šetrnou jízdu a dopravení vozu do cíle. Ale alespoň že tým má z toho dobré body. Celkově jsme odvedli dobrou práci a odvážíme si více bodů než Ferrari."

Valtteri Bottas bude na Red Bull Ringu jezdit opět ve středu, zítra se totiž začne druhý společný sezónní test týmů Formule 1.