Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa se už těší na boj s piloty Ferrari

Massa se už těší na boj s piloty Ferrari

Bude si však muset dávat pozor na Bottase.

Felipe Massa si dnes zajistil výbornou třetí pozici na startu, když porazil nejen svého týmového kolegu, ale i oba jezdce Ferrari. Mercedes byl propastných sedm až osm desetin sekundy daleko a asi ani v závodu se na tom nic nezmění, Massa je proto připraven obhájit poslední pódiové místo a pořádně si to užít.

"Už se nemohu dočkat zítřka. Chceme předvést silní výkon, především v boji s Ferrari," řekl brazilský závodník. "Dnešek je v našem boji velmi důležitým dnem, poprvé jsme ukázali, že se dokážeme dostat před Ferrari. A s oběma vozy! Věřím, že zítra to dokážeme udržet. Je to super a jsem teď velmi šťastný, ale potřebujeme se již koncentrovat na neděli a závod."

Massa samozřejmě počítá s tím, že se udrží před Valtterim Bottasem. Ten však má vlastní plány.

"Samozřejmě doufám, že budu mít dobrý start. Jezdec vpředu má přednost při strategických rozhodnutích, takže se potřebuji co nejdříve dostat dopředu," poodhalil Bottas svůj plán týkající se startu a prvních zatáček. "Ale závod bude dlouhý a speciální pozornost bude třeba věnovat péči o levou přední pneumatiku, to může být klíčové. V pátek mi to šlo docela dobře, takže se cítím poměrně sebejistě."

Kvalifikační úspěch Williamsu přišel po velmi znepokojivém pátku. Williams v posledních letech v pátek často zaostává za špičkou, což se připisuje hlavně většímu množství paliva v nádržích, avšak včera večer byli znepokojeni i Massa s Bottasem a Robem Smedley, šéfem traťových operací.

"Myslím, že mohu říci, že naše páteční výkony nebyly právě ohromující, a to ani v kontextu našich běžných pátků," přiznal Smedley. "V pátek nikdy nepatříme mezi nejrychlejší, protože prostě jen plníme své úkoly a soustřeďujeme se na zkompletování našeho testovacího programu.

Ale minulou noc jsem si musel s hochy sednout a pořádně jsme se podívali na to, kolik ztrácíme a kde ztrácíme. Věděli jsme, že moc nevynikají v práci s pneumatikami a že nejsou spokojeni s chováním vozu. Prošli jsme si okruh zatáčku po zatáčce a hned nám bylo jasné, že nevyužíváme potenciál vozu a nemohli jsme být spokojeni ani s časy na jedno kolo. Potřebovali jsme zlepšit obě oblasti - zvládání pneumatik i zlepšení rychlosti, a dnes jste mohli vidět, jak jsme si s tím poradili.