Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jedno Kvjatovo kolo mělo možná cenu pódia

Jedno Kvjatovo kolo mělo možná cenu pódia

Až do 43. kola jezdil pár desetin sekundy za Vettelem.

Christian Horner věří, že včera jsme mohli vidět na nejnižším stupínku pódia Daniila Kvjata místo Sebastiana Vettela. Mohla k tomu stačit o jedno kolo dřívější zastávka v boxech.

Mladý Rus měl po většinu závodu stejnou strategii jako jezdci Ferrari, po druhých zastávkách se za ně dokázal dotáhnout a po Räikkönenově příliš časné druhé zastávce jezdil těsně za zadním křídlem Sebastiana Vettela. Vettel si však nechal nazout pneumatiky do přechodných podmínek ve stejném kole jako Lewis Hamilton, zatímco Kvjat (stejně jako Rosberg, Massa a Bottas) čekal o kolo déle.

"Dany odjezdil skvělý závod. Celý víkend byl skvělý," pochválil Horner 21letého pilota jezdícího jen druhou sezónu v F1. "Dokonce, kdybychom ho dříve zavolali na druhou zastávku, mohl být ve hře o pódium. Útočil na Sebastiana, ale v posledním kole před zastávkou (když už pršelo a Vettel právě zastavil po intermediálky) dostal smyk. Ale přesto předvedl skvělý závod."

Vozy Red Bullu mají handicap v podobě méně výkonných pohonných jednotek Renault, proto do závodů často nastupují s vozem nastaveným na vyšší přítlak než konkurence, aby časovou ztrátu na rovinkách co nejvíce vykompenzovali v zatáčkách. Možná i díky tomu se Kvjat ještě v posledních kolech na mokré trati pokusil zaútočit na Valtteriho Bottase z Williamsu, ale nakonec byl v cíli o 8 desetin sekundy později než on a připsal si pouze 8 bodů za šesté místo.

"Tým odvedl skvělou práci a vůz se řídil opravdu skvěle," řekl po závodu Kvjat. "Dnes jsme byli opravdu konkurenceschopní, bavil jsem se a déšť do toho vnesl trochu nepředvídatelnosti, takže jsem si to opravdu užil. Nadále budeme tlačit na zlepšení a kroky vpřed přijdou v příštích závodech."