Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Newey pracuje s Aston Martinem na silničním vozu

Newey pracuje s Aston Martinem na silničním vozu

Rozšíření spolupráce není dohodnuto ale ani vyloučeno.

Adrian Newey pracuje na novém silničním voze Aston Martinu. S touto informací přišel Autosport, který těsně před Velkou cenou Velké Británie vypustil do světa zprávu, že Red Bull bude od příští sezony jezdit s motory Mercedes přebrandovanými na Aston Martin, v němž má mateřská společnost Mercedesu 5% podíl.

Autosport rozšíření spolupráce a návrat měna Aston Martin do F1 po jeho odchodu v roce 1960 nadále považuje za reálné, ale zdaleka ne jisté. Jednání prý pokračují.

Newey je přitom do projektu nového vozu Aston Martin zapojen prostřednictvím společnosti Red Bull Technology, společnosti oddělené od Red Bull Racingu, i když jsou propojeny prostřednictvím majitele. RBT má nyní za úkol zužitkovat technologie vyvinuté pro F1.

"Pro Adriana to může být způsob zanechání odkazu," řekl Christian Horner, šéf Red Bull Racingu. Pokud tedy jde o vůz, na který by mohl být slavný designér opravdu hrdý, pravděpodobně nepůjde o nic menšího než nového konkurenta pro vozy jako McLaren P1 nebo Ferrari FXX-K. "V této chvíli jsme soustředěni na naše cíle jako konstruktéra F1, ale v F1 vídáme stále víc technologií společných s trhem silniční vozů, takže jde o přirozený vývoj."

Horner odmítl vyloučit zprávu o dohodě Red Bull-Aston Martin-Mercedes, ale zástupci týmu Mercedes AMG Petronas popřeli, že by byli informováni o zájmu Aston Martinu o Formuli 1.